Sista chansen att anmäla dina djur till Elmia!

Nu är det hög tid att anmäla dina finaste djur till Elmias riksutställning. Den 16 september klockan 24:00 stänger anmälan.

Elmia Lantbruk slår upp sina portar för en ny fantastisk mässa 16-18 oktober och en av de absoluta höjdpunkterna är djurutställningen, eller riksutställningen som den också kallas. 

I Hall D kommer både kött- och mjölkdjur att förevisas i visningsringen och du som djurägare har möjlighet att vinna utmärkelser för bland annat Showmanship och Best in show.

Ett bra sätt att höja värdet på din besättning på, säger NAB:s ordförande Göran Johansson som här nedan ger fler goda – och festliga skäl – till att ställa ut dina djur på Elmia: 

För att se filmen behöver du tillåta marknadsföringscookies.
Cookie-inställningar

På onsdagen den 16 oktober – som är ungdomens dag – håller dessutom landsbygdsminister Peter Kullgren invigningstal och då delas även ungdomsdiplom och pris för Årets djurskötare ut. 

Se hela schemat i visningsringen här! 

Missa inte chansen att anmäla just dina tjusigaste djur! 

16 september är sista anmälningsdagen

Anmäl dina djur här

Vid midnatt stänger anmälan.

Om du har frågor, hör gärna av dig till rasföreningarna som arrangerar djurutställningen.

Det värnas också om en smittfri miljö, därför finns också uppdaterade smittskyddsregler:

– Vi har uppdaterat smittskyddsreglerna för Elmia nötutställning för att ge goda förutsättningar för att undvika att smittor sprids. Därför kommer alla djur att inbesiktas av veterinär, och alla besättningar provtas för Mycoplasma bovis, säger Helena Torkelsson, Växas avdelningschef för Djurhälsa.

Här hittar du smittskyddsreglerna i sin helhet

Mer om Elmia Lantbruk