Kom igång med ViLA kött när det passar dig

Nu är den digitala kursplattformen för dig som vill gå kursen för ViLA kött öppen! Med ViLA kan du förbättra djurhälsan och lönsamheten i din besättning.

bild på en svart angus ko

ViLA-kursen är uppdelad i en teoretisk och en praktisk del. Den teoretiska delen erbjuds nu via vår digitala plattform och ger dig tillgång till kursmaterialet under två månader. Kursen består av korta föreläsningar med olika teman, samt inläsning i ett kurskompendium. 

Du kan välja att genomföra hela kursen på en gång eller sprida ut den över flera dagar, beroende på vad som passar dig bäst. Kursen avslutas med ett skriftligt prov. Den praktiska delen genomförs på din egen gård och bokas direkt med en veterinär.

Kom igång med ViLA kött — precis när det passar dig. 

Fördelarna med ViLA 

ViLA, som står för Villkorad Läkemedelsanvändning, ger dig som lantbrukare möjlighet att ha läkemedel hemma och själv sätta in behandlingar mot vissa sjukdomar enligt förutbestämda riktlinjer. Utöver detta får du tillgång till en värdefull veterinärkontakt som känner din besättning och kan erbjuda rådgivning och stöd. Målet med ViLA är att främja ett förebyggande djurhälsoarbete genom ett nära samarbete mellan gården och veterinären för att förbättra besättningens djurhälsa och lönsamhet.

Läs mer om ViLA-kursen

Anmäl dig till teorikurs ViLA-kött